Sådan får du styring på din labelproduktion

  • 28. februar 2018
  • Kodning og mærkning

Nyt fra Domino Systems

Mindre produktioner af etiketter er blevet hverdag for flere og flere, da der bl.a. er kommet et større behov for at udvikle private labels, hvor etiketter i mange tilfælde er nøglen til succes.

Mindre produktioner af etiketter er blevet hverdag for flere og flere, da der bl.a. er kommet et større behov for, at udvikle private labels, hvor etiketter i mange tilfælde er nøglen til succes.

Etikettering har gennemgået en stor udvikling fra at være enkle papiretiketter, til at omfatte farverige og informationsbaserede etiketter i høj opløsning.

Udviklingen har også betydet større krav til printere og labels. Mens det førhen kun var store labelpress maskiner der var i stand til at leve op til markedskravene, er flere og flere mindre printere nu i stand til også at levere etiketter i høj opløsning. Dette har skabt nye markeder inden for labelproduktion og en ny efterspørgsel efter små produktioner af højkvalitetslabels til markant lavere priser end førhen.

Udviklingen på nye markeder er sket i takt med den teknologiske udvikling af produkterne og mange spår, at tendensen er kommet for at blive. Tendensen med hurtige små produktioner af etiketter, som er højopløselige, slidstærke og som har lave omkostninger kan nu lade sig gøre og det er blevet modtaget med kyshånd hos en lang række virksomheder, da man på denne måde ikke skaber lagerbeholdning.

En stor lagerbeholdning er dyr og i mange tilfælde bliver beholdningen kasseret, grundet ændring af design og mærkning. Dette spild af papir og blæk bliver imødekommet af små fikse printere, der hurtigt klarer skift og som stadig har høj kvalitet.

Især har private labels vundet indpas, især hos supermarkeder, da de typisk er billigere og har større indtjening end traditionelle og lidt dyrere mærkevarer. I landets supermarkeder estimeres, at ca. 30 % af hyldepladsen er private labels.

For at imødekomme behov for etikettering af private labels, som typisk er i mindre mængder, er især just-in-time labelprintere blevet videreudviklet til netop denne tendens. De er nemme at betjene, har høj kvalitet, er hurtige, og vigtigst af alt er de blevet væsentlig billigere at have kørende, sammenlignet med tidligere. Er der f.eks. akut behov for en etiket, sætter man produktionen i gang med det samme, inhouse.

 

Kan man stole på, at de nye mindre printere kan levere etiketter i høj kvalitet?

Svaret er ja, det kan man. Nye blæktyper og teknologier har gjort det muligt for mindre printere, at levere kvalitetsprint og hastigheden er stadig høj – både produktionshastigheden samt tiden det tager for skift.

Med en inhouse printer, kan man direkte se, hvis der er fejl i produktionen, og nå at stoppe den i tide og forbedre fejlen. En større frekvens af skift af etiketter har historisk set tvunget mange i knæ, da det i lang tid har været omkostningstungt, men nu er det slut med de høje priser.

 

Just-in-time etiketløsninger

Labelproducenter har fået mulighed for at tage styringen af deres labelproduktion og dermed opretholde en strømlinet produktionslinje. Just-in-time produktioner betyder større fleksibilitet, lavere produktionstid og -omkostninger, og skabelsen af nye markeder, som f.eks. private labels - som i høj grad efterspørger netop fleksibilitet omkring produktion af labels.

 

Har I gjort jer tanker om hvordan I bedst styrer jeres labelproduktion?

 

HOLD DIG OPDATERET

Modtag månedlige opdateringer på e-mail om nye industrielle standarder, produkter og blæktyper mv. 

UDFYLD OG TILMELD

Hold dig opdateret

Jeg er interesseret i:
Vi gemmer dine kontaktoplysninger med det formål at kunne sende dig nyhedsbreve, Hvis du afmelder dig, vil dine informationer blive slettet i Dynamicweb, som er vort CMS system. Læs mere i vores persondatapolitik.