Fødevarer

Mærkning af fødevarer

Vi har igennem mange år leveret printere til mærkning af fødevarer, der lever op til branchens høje krav. Vi har både løsninger til mærkning direkte på fødevarer som eksempelvis på æg, fødevarekontaktmaterialer med fødevaregodkendt blæk og løsninger til mærkning eller etikettering af sekundær og tertiær fødevareemballage.

Populære produkter til fødevarer

Eksempler til fødevarebranchen

Se hvad andre har gjort

Krav til mærkning af fødevarer

I henhold til mærkningsforordningen kræves en række obligatoriske oplysninger på færdigpakkede fødevarer. Mærkning af fødevareemballage indebærer blandt andet varebetegnelse, indhold, næringsdeklaration, opbevaring, holdbarhedsangivelser og allergene ingredienser. Dette kan enten mærkes direkte på produktet, på kontaktmaterialer eller på etiketter.

Mærkning af fødevarer skal være synligt, let at læse og holdbart. Det er derfor rigtig vigtigt, at både printer og forbrugsstoffer er det helt rette. Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige løsninger til mærkning af fødevarer. Vi leverer både inkjetprintere og lasere og kan altid kan finde den løsning, der passer bedst til jeres behov. Vælger I en inkjetprinter, kan vi tilbyde et stort udvalg af blæktyper med varierende kontrast og vedhæftningsevne, der sikrer tydelige koder selv under vanskelige produktions- og opbevaringsvilkår.

Hvad skal man være opmærksom på ved mærkning af fødevarer?

Frostvarer udsættes ofte for store temperatursvingninger, hvilket kan være en udfordring for mærkningen. Flere fødevareingredienser, saucer og belægninger, kan desuden potentielt interagere med det blæk, der printes med og udfordre holdbarheden af mærkningen. Domino arbejder derfor kontinuerligt på at udvikle og forfine udvalget af blæk, således dette undgås. Vi tilbyder et stort udvalg af blæktyper, der sikrer stabile og holdbare koder.

Vi har ligeledes et bredt udvalg af løsninger til kodning og mærkning – fra småskrift til storskrift printere til mærkning af emballage og mærkning af fødevarer. Vi hjælper gerne med gode råd om hvilken printer og blæk, der passer bedst til jeres mærkningsbehov.