Mærkning af fødevarer

Fødevarebranchen stiller store krav til mærkning af fødevarer og fødevareemballage 
- de bliver alle indfriet af vores kodning-, mærkning- og etiketteringsudstyr

Mærkning af fødevarer

Vi har igennem mange år leveret printere til mærkning af fødevarer, der lever op til branchens høje krav. Vi har både løsninger til mærkning direkte på fødevarer, som f.eks. æg, på fødevarekontaktmaterialer med fødevaregodkendt blæk og løsninger til mærkning eller etikettering af sekundær og tertiær fødevareemballage.

Se eksempler: Æg, konservesdåser, bægertoppe, fleksibel emballage, æggebakker, karton (Tetra Pak), plastbeholdere, plastlåg, frostbakker, tray sealers mv. 

Krav til mærkningen

I henhold til mærkningsforordningen kræves en række obligatoriske oplysninger på færdigpakkede fødevarer. Disse oplysninger indebærer blandt andet varebetegnelse, indhold, næringsdeklaration, opbevaring, holdbarhedsangivelser, allergene ingredienser. Dette kan enten mærkes direkte på produktet, på kontaktmaterialer eller på etiketter. (Du kan læse mere om dette på www.foedevarestyrelsen.dk)

Der stilles desuden krav om, at mærkning af fødevarer skal være synlig, let at læse og ikke må kunne slettes. Dette stiller store krav til både printere og eventuelle forbrugsstoffer. Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige mærkningsteknologier - både diverse inkjet-printere og lasere - således at vi altid kan finde den løsning, der passer bedst til jeres behov. Vælger man en inkjetprinter, kan vi tilbyde et endnu større udvalg af blæktyper med varierende kontrast og vedhæftningsevne, der sikrer tydelige koder, selv under vanskelige produktions- og opbevaringsvilkår.

Hvad skal man være opmærksom på?

Frostvarer udsættes ofte for store temperatursvingninger, hvilket kan være en udfordring for mærkningen. Flere fødevareingredienser, saucer og belægninger kan desuden potentielt interagere med det blæk, der printes med, og udfordre holdbarheden af mærkningen. Domino arbejder derfor kontinuerligt på at udvikle og forfine udvalget af blæk, således at dette undgås og kan tilbyde et stort udvalg af blæktyper, der sikrer stabile og holdbare koder.

Vi har et bredt udvalg af alle typer anlæg inden for mærkningsudstyr – fra småskrift til storskrift-printere og fra mærkning af emballage til mærkning af fødevarer. Vi hjælper gerne med gode råd om, hvilken printer og evt. blæk, der passer bedst til jeres mærkningsbehov.

Læs om vores løsninger til fødevarebranchen i brochuren til højre (pdf) eller gå på opdagelse i vores mærknings- og etiketteringsprodukter til fødevarebranchen nedenfor.

Mærkning af fødevarer

GÅ PÅ OPDAGELSE I PRODUKTER TIL FØDEVAREBRANCHEN

BRUG FOR AT HØRE NÆRMERE?

Vi leverer til alle brancher og vil meget gerne i dialog omkring, hvordan vi sammen finder den bedste løsning

KONTAKT OS