Hvad kan en mærkningsprinter i 2020?

  • 01. februar 2020
  • Kodning og mærkning

Nyt fra Domino Systems

Udviklingen er gået stærkt inden for kodning- og mærkningsprintere de seneste år. Der er sket markante fremskridt på områder som driftsikkerhed, blækoptimering og integrationsmuligheder til forretningssystemer som ERP og MES, og udviklingen er på ingen måde slut.

Den teknologiske udvikling har været med til at sætte nye standarder for produktionsindustrierne og dermed nye krav til produktionslinjens samlede effektivitet. Produktions- og emballagemaskiner er blevet hurtigere og mere intelligente og i takt med dette, stilles der større og større krav til mærkning- og etiketteringsudstyret. Mærkningsprintere skal kunne følge med de resterende maskiner i en produktion både i driftssikkerhed og fysisk hastighed men også i forhold til softwareudvikling, da især automatisering af fulde produktionslinjer ses mere hyppigt. 

 

Kodning- og mærkningsudstyr er et nødvendigt onde for producenter og kan tilmed være en dyr flaskehals, hvis det ikke fungerer optimalt. Derfor er et af de vigtigste fokuspunkter at optimere driftssikkerheden og derved minimere nedetiden.

Design og funktionalitet er i fokus under udarbejdelse af nye mærkningsprintere. Produktionshaller udgør ofte barske miljøer med både støv og fugtighed i luften, der påvirker blækoptimeringen og maskindriften. Tendensen går derfor mod forsegling af kabinetter og printhoveder, således at man undgår forurening fra fremmedlegemer, der påvirker printkvaliteten og driften. Herudover bliver printerne generelt mindre, så de ikke optager unødigt plads i produktionshallen.

Det er efterhånden blevet en selvfølge, at kodning og mærkning kan integreres fuldt ud i produktionslinjer, så man sikrer korrekte sporbare koder. En af de væsentligste årsager til spild er menneskelige kodningsfejl. Dette undgås ved at integrere printerne med forretningssystemer som ERP og MES, således at printerne modtager koder, data og instruktioner automatisk under produktionen. Herved mindskes behovet for menneskelig indgriben og fejlraten minimeres markant.

På den ene side slås produktioner sammen, og på den anden side udliciteres specifikke funktioner. Begge dele stiller stadig stigende krav om hurtige og nemme skift mellem koder. Derfor tænkes brugervenlighed i stadig stigende grad ind i designet.

På tværs af brancher er Business Intelligence og automatisering kommet i fokus. Cloud-baserede tjenester bidrager stærkt til at overvåge status på mærkningsudstyr men også til at kortlægge og beregne effektivitetsdata.


Når du skal vælge kodning- og mærkningsudstyr, bør du som minimum derfor stille krav til:

  • Minimal nedetid
  • Tydelig og holdbar mærkning
  • Fuld funktionalitet i barske miljøer og lang holdbarhed
  • Nem integration i eksisterende produktionslinjer
  • Høj brugervenlighed  
  • Mulighed for databehandling og overvågning mm.


Lever jeres printere også op til kravene i 2020?

HOLD DIG OPDATERET

Modtag opdateringer på e-mail om nye industrielle standarder, produkter og blæktyper og meget andet 

UDFYLD OG TILMELD

Hold dig opdateret

Jeg er interesseret i:
Vi gemmer dine kontaktoplysninger med det formål at kunne sende dig nyhedsbreve, Hvis du afmelder dig, vil dine informationer blive slettet i Dynamicweb, som er vort CMS system. Læs mere i vores persondatapolitik.