NYT FRA DOMINO SYSTEMS

Tendensen for private label er steget, og det betyder, at der er et større behov for mindre produktioner af etiketter og dermed et mindre behov for store lagerbindinger.

Mindre produktioner af etiketter er blevet hverdag for flere, da der blandt andet er kommet et større behov for at producere private labels, hvor etiketter langt hen ad vejen er nøglen til succes.

 

Just-in-time etiketløsninger

Labelproducenter har fået mulighed for at tage styringen af deres labelproduktion og dermed opretholde en strømlinet produktionslinje. Just-in-time etiketløsninger er lig med større fleksibilitet, lavere produktionstid og -omkostninger samt en stigning af nye markeder såsom private labels – som i høj grad efterspørger netop fleksibilitet i produktionen af labels.

 

Markedsudviklingen stiller større krav

Etikettering har gennemgået en stor udvikling fra at være enkle papiretiketter til at omfatte farverige og informationsbaserede etiketter i høj opløsning.

Udviklingen betyder, at der er et større krav til printere og labels. Mens det tidligere kun var store labelpress-maskiner, der var i stand til at leve op til markedskravene, er flere mindre printere nu også i stand til at levere etiketter i høj opløsning. Dette har skabt nye markeder inden for labelproduktion og en efterspørgsel efter små produktioner af højkvalitetslabels til markant lavere priser end før.

 

Udviklingen af de nye markeder er sket i takt med den teknologiske udvikling af produkterne. Tendensen og efterspørgslen efter små og hurtige etiketproduktioner, der både er højtopløselige, slidstærke og lave i omkostninger, er stigende. Det er nu noget, mange virksomheder kan få, og det er blevet modtaget med kyshånd, da man slipper for store lagerbeholdninger. En stor lagerbeholdning er nemlig dyr, og i mange tilfælde bliver beholdningen kasseret grundet ændringer i design og mærkning. Dette spild af papir og blæk bliver nu hindret grundet de små fikse printere, der hurtigt klarer skift og som stadig leverer høj kvalitet.

 

Især har private labels vundet indpas på markedet, typisk hos supermarkeder, da de ofte er billigere og har større indtjening end traditionelle og lidt dyrere mærkevarer. Vidste du, at det i landets supermarkeder estimeres, at ca. 30 % af hyldepladsen går til private labels?

For at imødekomme behovet for etikettering af private labels, som typisk er i mindre mængder, er især just-in-time labelprintere blevet videreudviklet til netop denne tendens. De er nemme at betjene, leverer høj kvalitet, er hurtige, og vigtigst af alt er de blevet væsentlig billigere at have kørende. Er der eksempelvis akut behov for en etiket, sætter man in-house produktionen i gang med det samme.

 

Kan man stole på, at de nye mindre printere kan levere etiketter i høj kvalitet?

Svaret er ja! -det kan man. Nye blæktyper og teknologier har gjort det muligt for mindre printere at levere kvalitetsprint, og hastigheden er stadig høj – både for rulleskift og produktionshastigheden.

Med en in-house labelprinter kan man med det samme se, hvis der er fejl i produktionen og derfor nå at stoppe den i tide og forbedre fejlen. En større forekomst af etiketskift tvang tidligere mange i knæ, da det længe har været en omkostningstung proces, men nu er det slut med de høje priser.

 

Har I gjort jer tanker om, hvordan I bedst styrer jeres labelproduktion?

Flere nyheder

Leje af printer med en Relax lejeaftale

Med en Relax lejeaftale kan I slappe af og slippe alle bekymringer. Vi tager ansvaret for jeres printer

Læs mere >

Se videoen med Dominos Gx-Serie

Se videoen med Dominos Gx-Serie – En hurtig og præcis løsning til kodning og mærkning på alle overflader

Læs mere >

Med Ax-Serien øger I oppetiden

Se videoen, hvor Frank Johansson, vores Technical Sales Manager, viser og fortæller om Dominos Ax-Serie

Læs mere >